Bestuurslid

Pieter Vos

Pieter Vos

Over Pieter Vos

Pietervos@planet.nl

Geboren in Groningen (1942), en daar opgegroeid. Studie Rechten aan de RU Groningen, daarna militaire dienst, en vervolgens gaan werken als advocaat. Begonnen in Maastricht, twintig jaar, daarna tien jaar in Rotterdam, en de laatste vijftien jaar in Haarlem. Mijn werkterrein was steeds de sociale advocatuur (met de nadruk op arbeids-, huur- en sociaal verzekeringsrecht). Later steeds meer vreemdelingenrecht. In Haarlem heb ik ten slotte bijna uitsluitend als asieladvocaat gewerkt.

Twee jaar geleden ben ik met pensioen gegaan, en mijn vak oefen ik nu, maar dan als vrijwilliger, alleen nog uit door voor Amnesty International op middelbare scholen van tijd tot tijd gastlessen Mensenrechten te geven.

Ik ben nog maar kort burger van Enkhuizen, maar wel al lang actief voor de PvdA. Dat begon in de jaren ’80, als gewestelijk afgevaardigde van de PvdA-afdeling van mijn toenmalige woonplaats Maastricht naar de provinciale staten van Limburg. Hoewel allesbehalve afkomstig uit een rood nest ben ik al jong lid van de partij geworden, en altijd socialist gebleven.